Dezinfekce a čištění vhodné pro stroje na zmrzlinu a prostory přípravy zmrzliny, pro cukrárny i prodejní stánky.
Ideální dezinfekce pro zmrzlinové stroje jsou Lerasepty a Apesin.
Zmrzlinové stroje, výrobníky šlehačky, tříšťovače a stroje v potravinářských provozech si zaslouží kvalitní dezinfekční prostředky. Zvolte profesionální koncentrát, díky kterému bude hygiena v pořádku a finanční náklady na minimu.
Ideální jsou čisticí prostředky s účinností jak dezinfekční, tak mycí. Zároveň je nutné, aby byly šetrné ke stroji a neničily těsnění. Výbornými produkty na dezinfekci jsou následující prostředky schválené pro potravinářské provozy, takže je můžete s klidem používat a hygienické kontroly budou v pořádku. Kuchyně nebo cukrárny tyto prostředky zavádí také do svých HACCP. Jedná se o odmašťující dezinfekci Lerasept L 420 a bezoplachovou dezinfekci Lerasept FP 408.
Pro potravinářské stroje nejsou chlorové prostředky (jako je například Savo Original) vhodné. Mnohdy také mycí přípravky na nádobí, které vytváří pěnu, mohou způsobit při čištění problémy, protože nebudou dobře vymyty ze všech zákoutí stroje nebo nebude odmaštění dostačující.
Ideální kombinací pro mytí a dezinfekci zmrzlinového stroje či jiného potravinářského stroje je používat pravidelně Lerasept dezinfekce.
Produkt Lerasept L 420 myje tuky a mléčné bílkoviny při současné dezinfekci. Proto je vhodný pro důkladné pravidelné mytí strojů na točenou zmrzlinu a jiné zmrzlinové stroje či tříšťovače.
Startovací BALÍČEK vybraných produktů pro BEZVADNOU ZMRZKU:
Lerasept L 420 – odmašťující dezinfekce
- Bez zápachu a dezinfikuje bez chlóru.
- Rozpouští tuky a bílkoviny.
- Výborně dezinfikuje proti enterobakteriím, salmonelóze (bakteriím, virům i plísním).
Myje a odmašťuje bez zápachu, je bez chlóru, schválené pro potravinářství. Vhodná do jídelen, kuchyní, na všechny pracovní plochy, do chladíren a kuchyňské stroje.
Ředění – z 1 l koncentrátu získáte až 100 litrů účinné dezinfekce.
Od 100 ml na 10 l vody vlažné vody při působení 5-15 min. Všechny dezinfikované části stroje důkladně omyjte čistou vodou.
Lerasept FP 408 – alkoholová bezoplachová dezinfekce
- Bez oplachu vodou, po 15 s., kdy plocha oschne, je možné začít s přípravou jídla.
- Použití na vnějšek i vnitřek stroje a výdejní páky.
- Jedná se o čistě alkoholovou směs bez dalších příměsí.
- Dezinfikuje proti virům, bakteriím i plísním, kvasinkám během 15 sekund.
Účinek během 15 sekund proti bakteriím, plísním, kvasinkám i virům. Hned po uschnutí můžete na plochu dávat potraviny a chystat zmrzlinu. Omytí vodou se již neprovádí. Použití na všechny povrchy. Neředí se, k dostání ve spreji pro snadnou aplikaci.
Pro správnou kombinaci zásaditých a kyselých dezinfekcí, aby nevznikaly rezistence, střídejte při dezinfekci zmrzlinového stroje v sezóně Lerasept L 420 (každý den) s dezinfekcí Šenkýřka kyselá (jedenkrát týdně).
- Kyselá, vhodná na čištění potrubí i strojů.
- Rozpouští rychle vodní kámen.
Ředění – 50 ml koncentrátu do 10 l vody - k vytvoření účinné dezinfekce.
Od 50 ml na 10 l vody vlažné vody při působení 5-15 min. Všechny dezinfikované části stroje důkladně omyjte čistou vodou.